به گزارش میمتالز، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت معدنی دماوند کدما با حضور ۵۳ درصد سهامداران، نماینده سازمان بورس، نماینده موسسه حسابرسی و بازرس قانونی و ناظرین به ریاست نماینده شرکت کاوه پارس به صورت حضوری و آنلاین برگزار گردید.
عارف نیا مدیرعامل شرکت گزارشی از فعالیت شرکت در خصوص سال مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۱۳۹۹ به صورت زیر ارائه دادند:
شرکت معدنی دماوند دارای بیش از ۳۵ سال فعالیت در زمینه معادن مختلف اعم از مواد معدنی طبقه یک (مانند سنگ آهک، پوکه معدنی، سنگ لاشه و سنگهای ساختمانی) و مواد معدنی طبقه دو مثل آهن، سرب، منیزیت و بُر است که این چند رشتهای بودن فعالیتهای شرکت، جایگاهی متمایزی را در بین شرکتهای صاحب نام معدنی کشور دارد چرا که معمولا شرکتهای معدنی کشور روی یکی از این دو طبقه بندی تمرکز میکنند.
همچنین سابقه شرکت در فرآوری محصولات معدنی مهم، چون آهک و سرب نشان از قابل اتکا بودن پیشینه تخصصی و کارشناسی این شرکت دارد.
با توجه به اینکه شیوه فرآوری بسیاری دیگر از کانسنگهای فلزی مانند طلا، روی، نقره و مس مشابه روش فرآوری سرب است، شرکت دانش تخصصی ورود به حوزه فرآوری این کانسنگها را نیز دارد و این امر شرکت را در پیش گرفتن استراتژی توسعه محصول یاری میکند.
معادن کدما کدامند؟
معدن و کارخانه سرب دونا: جهت دسترسی به این معدن از جاده کندوان پس از طی مسافت ۷۰ کیلومتر در محلی به نام پل زنگوله جاده فرعی به سمت شرق منشعب میشود که پس از طی ۲۲ کیلومتر مسیر جاده به معدن منتهی میشود.
آب و هوای منطقه دارای زمستانی سرد و طولانی و تابستانی ییلاقی است، به طوری که در طی سال بعد به علت بارش برف فراوان در منطقه فقط ۹ ماه معدن قابل بهره برداری میباشد.
این معدن جزء حوزه استحفاظی فرمانداری شهرستان نور و حوزه انتظامی منطقه چالوس و نوشهر میباشد.
معدن مذکور در فاصله ۴۲ کیلومتری شمال شرقی گچسر و در ۹۲ کیلومتری جنوب شهر چالوس در مسیر کارخانه تغلیظ سرب دونا با ظرفیت اسمی ۲۵۰۰ تن کنسانتره سرب ۶۰ درصد در مجاورت معدن مساقر است که خوراک آن سنگ سرب استخراجی معدن میباشد.
در سال ۱۳۹۹ با توجه به برنامه ریزی صورت گرفته در جهت افـزایش میـزان تولیـد و پـیش بینـی تحقـق طـرح افزایش سرمایه در این سال، اقدامات مهمی صورت گرفته در راستای بهبود و تسهیل تردد ماشین آلات و امکانات، آسفالت روستای کلاونگاه، برداشت و استخراج کانسنگ سرب به مقدار ۳۸.۹۳۸ تن که استخراج و دپوی مـواد اولیه به اندازه مطلوب بوده است.
در حال حاضر واحد مذکور با انجام اقدامات زیربنایی و آماده سازی بستر مناسـب جهـت سـرمایه گـذاری، کـاملا مستعد افزایش میزان تولید و سودآوری در سال آتی بوده که این امر تنها با تحقق هرچـه سـریعتر طـرح افـزایش سرمایه و خرید ماشین آلات معدنی جدید امکان پذیر خواهد بود
تناژ تولید کسانتره سرب در سال ۱۳۹۹ حدود ۱۲۸۳ تن و تناژفروش نیز ۷۵۲ تن بوده است.
خرید و ساخت سیلکون کارخانه سرب دونا.
بازسازی و مقاوم سازی سد باطله به مبلغ تقریبی ۸.۴۳۳ میلیون ریال.
بازسازی و تعمیرات اساسی آسیاب خط چینی به هزینه اقریبی ۱.۹۳۴ میلیون ریال.
تعمیر سلولهای فلوتاسیون.
حمل ۳۹.۰۰۰ تن مواد اولیه از معدن دونا به عیار تقریبی ۲.۵ الی ۳.۵ درصد به ارزش ۳۶.۷۷۴ میلیون ریال.
شروع عملیات اکتشافی در سطح محدوده دونا و پرداخت هزینه ۳.۱۸۹ میلیون ریال به مشاور بابت صورت وضعیت ارائه شده در زمینه حعاری و اکتشاف و خرید یک دستگاه وانت نیسان به مبلغ ۱.۶۲۹ ملیون ریال.
معدن پوکه ملک آباد: معدن پوکه ملک آباد در فاصله ۱۴۰ کیلومتری شمال شرقی تهران و به فاصله ۷۰ کیلومتری جنوب غربی شهرستان آمل قرار دارد. ذخیره قطعی این معدن ۵۸۵ هزار تن ده ساله سالانه ۵۸.۵ هزار تن میباشد.
افزایش نرخ فروش محصولات پوکه در ۲ مقطع زمانی در سال ۱۳۹۹ پس از بررسی بازار.
تعمیر ماشین آلات.
افزایش تناژ ساعتی و راندمان تولید و حجم فروش.
دریافت سهمیه سوخت گازوییل دولتی از نیمه دوم سال ۱۳۹۹.
کاهش قیمت تمام شده محصول پوکه با دریافت سوخت با یک سوم قیمت بازار آزاد.
برنامه ریزی جهت بهبود افزایش سطح کنترلهای داخلی.
عملیات اکتشاف در معدن پوکه به پایان رسیده و طرح بهره برداری ارسال گردیده، اما یکی از مشکلات پیش رو مشکل محیط زیست و قرار گرفتن معدن در ارتفاع بالاتر از تراز اعلامی میباشد که با توجه به مذاکرات طرح جایگزینی با معدن دیگر پیشنهاد شده است.
معدن تراورتن اژدهاتو: معدن سنگ تراورتن اژدهاتو ۱۴ کیلومتری زنجان بوده و با مساحتی برابر ۴.۳ کیلومتر به مدت ۱۰ سال به شرکت معدنی دماوند واگذار شده است. میزان ذخیره طبق پروانه ۳۴۴ هزار تن سنگ کوپ و ۹۴۰ هزار تن لاشه میباشد.
تمدید قرارداد برون سپاری در سال ۱۳۹۸ با افزایش ۱۰ درصد نرخ فروش به میزان ۶۲ هزار تن سنگ درجه یک و دو سه به مبلغ ۲۷.۰۳۷ میلیون ریال و قرارداد جدید برون سپاری از آذر ۱۳۹۹ با افزایش ۵۰ درصد نرخ فروش به میزان ۸۰ هزار تن سنگ درجه ۱ به مبلغ ۸۸ میلیارد ریال.
در این معدن با توجه به برداشتهای انجام شده در سالهای قبل کیفیت سنگ پایین آمده و معدن جهت ادامه فعالیت نیاز به انجام عملیات اکتشافی داشته که در سال ۱۳۹۹ و با توجه به قرارداد پیمانکار اقدام به جذب پیمانکار جدید گردید و با توجه به برداشتهای انجام شده در سالهای گذشته قرارداد با پیمانکار منعقد گردیده است.
معدن بُر قره گل استان زنجان: پروانه بهره برداری این معدن برای استخراج سالیانه ۱۳۰۰ تن سنگ بر با ذخیره قطعی ۱۰۸۵۱ تن با درجه خلوص ۳۲.۵ از سال ۱۳۹۶ به مدت ۸ سال به شرکت واگذار شده است.
پس از انجام عملیات باطله برداری در معدن به حجم حدود ۲۶۰ هزار تن، تولید ۱۷۳ تن ماده معدنی بُر پس از گذشت ۷ سال توقف.
اختصاص مبلغ حدود ۸ میلیارد ریال تا پایان آبان ماه سال ۱۳۹۸ بابت عملیات باطله برداری.
آشکار شدن شواهد ماده معدنی و شروع استخراج بخشی از آن.
لایروبی، تعمیق و راه اندازی چاه اب.
ارسال ۳ دستگاه لودر، لادوزور و کامیون به معدن جهت شروع عملیات استخراج.
پایدار سازی سد باطله.
برنامه ریزی جهت توسعه سینه کارهای معدن تراورتن.
اکتشاف آهن در معادن تراورتن.
نصب تینکرد در کارخانه فرآوری دونا.
بهره برداری از رسوبات سد باطله دونا.
مطالعات اکتشافی در معدن دونا.
تکمیل چرخه اکتشاف در معادن و پهنههای موجود مانند معادن سرب دونا، تراورتن زنجان، بُر قره گل، آهن در اژدهاتو و پهنههای قلعه گنج جهت اکتشاف عناصر فلزی.
فعالیت گسترده در زمینه حضور در بازار صادرات مواد معدنی با استفاده از کارت بازرگانی شرکت
تداوم عملیات اکتشافی و افزایش ظرفیت بهره برداری از معدن جدید روباز طراحی شده با تکمیـل پـروژه مصـوب و توسعه معدن کاری در معدن سرب دونا و ایجاد جبهه کارهای جدید با عیار و تناژ مناسب مـاده معـدنی، هم چنـین ادامه بازسازیهای انجام شده در کارخانه سرب دونا بمنظور افزایش ظرفیت تولید کنسانتره به حداکثر ممکن.
تقویت ناوگان ماشین آلات سنگین شرکت از طریق خریداری تجهیزات و ماشین آلات جدیـد و جـایگزینی بـا ماشین آلات مستعمل قدیمی بر طبق نیاز هر واحد.
انضباط مالی در کلیه دریافتها و پرداختها و فرآیندهای مالی با ایجاد سیستم کنترل داخلی
قویت و آموزش نیروی انسانی کارآمد (ارتقای سطح کیفی و کمی پرسنل) با آموزش پرسنل و افــزایش
سطح تخصص نیروی انسانی موجود مخصوصاً از طریق شرکت در دورههای آموزشی وزارت صنعت، معدن و تجارت.
اعمال کنترلهای لازم جهت کاهش هزینهها و صرفه جویی در منابع با هدف کاهش بهای تمام شده در راستای اصول اقتصاد مقاومتی
انجام اقدامات لازم جهت افزایش میزان ظرفیت برداشت سالیانه درج شده در پروانه بهره برداری معادن ماننـد معدن پوکه ملک آباد و معدن سرب دونا.
ارائه برنامه لازم جهت ترغیب و تشویق صاحبان محترم سهام جهت افزایش سرمایه تقدیمی و بکارگیری آن در پروسه تولید و افزایش راندمان و جبران کسری نقدینگی از طریق آن.
انجام امر احیاء و بازسازی معادن از طریق رعایت اصول فنی معادن و قوانین وزارت صنعت، معدن و تجارت با استقرار سیستمهای جدید استخراج درجهت استفاده بهینه از ماشین آلات.
راه اندازی مجدد معدن بُر قره گل با جذب و مشارکت سرمایه گذار داخلی
پیگیری و تسریع در محدودههای اکتشافی و اخذ پروانه بهرهبرداری از معادن جدید.
ایجاد انگیزش بیشتر برای کارکنان و هدایت آنها در جهت رشد و توسعه فعالیت شرکت
افزایش داراییهای جاری شرکت از مبلغ ۷۰.۹۷۰ میلیون ریال در سال ۱۳۹۸ به مبلغ ۴۷۳.۰۵۶ میلیون ریال در سال ۹۹ عمدتا ناشی از افزایش موجودی نقد، موجودی مواد و کالا و پیش پرداختها میباشد.
افزایش داراییهای غیر جاری در سال ۹۹ نسبت به ۹۸ حدود ۳۸ درصد عمدتا ناشی از افزایش داراییهای ثابت و سرمایه گذاری بلند مدت.
افزایش داراییهای ثابت مشهود از مبلغ ۵۵.۶۸۰ میلیون ریال در سال ۱۳۹۸ به مبلغ ۷۳.۱۳۵ میلیون ریال در سال ۹۹ متاثر از افزایش وسایط نقلیه، اثاثیه و منصوبات و ماشین آلات و تجهیزات میباشد.
افزایش در بدهی جاری عمدتا ناشی از حسابها و اسناد پرداختنی تجاری و غیر تجاری، پیش دریافتها و مالیات پرداختنی میباشد.
افزایش حقوق صاحبان سهام از مبلغ ۱۰۵.۵۵۱ میلیون ریال متاثر از سود سال ۹۹ بود است.
طی سال مالی مورد گزارش دریافتهای شرکت از محل پیش دریافت از مشتریان و فروش محصولات بوده است.
در حال حاضر فروش کنسانتره صادراتی با مشکل مواجه میباشد.
عملکرد شرکت مبلغ ۱۷۸.۰۵۸ میلیون ریال سود خالص میباشد که بخش عمده سود مذکور صرف تعمیر ماشین آلات اساسی و سایر داراییها در معدن گردیده.
در ادامه گزارش حسابرس و بازرس قانونی توسط نماینده موسسه حسابرسی مفید راهبر قرائت گردید و در خصوص بند ۵ در رابطه با عدم پوشش بیمهای کافی عنوان شد: پوشش بیمهای مربوط به پوشش دارایی بوده و شرکت پس از گزارش حسابرس این پوشش را انجام داده و در گزارش ۶ ماهه این موضوع رفع شده است.
در خصوص عدم فروش کنسانتره سرب به شرکت چینی و زیان ناشی از زیان تسعیر ارز عنوان شد: مقرر بوده که هزار تن کنسانتره به یک شرکت چینی واگذار شود که قرارداد آن فسخ شده و موضوع به هیأت داوری ارجاع شده است. قرار بر این شده است ما به ازای ۳۵۳.۵۰۰ دلار به طرف چینی کنسانتره تحویل شود و یک بخشی هم به عنوان تخفیف در نظر گرفته شده است.
در انتها به ازای هر سهم ۷۰۰ ریال سود تقسیم گردید، موسسه حسابرسی مفید راهبر به عنوان بازرس قانونی و حسابرس شرکت و موسسه حسابرسی نفید راهبر به عنوان بازرس علی البدل انتخاب گردید.
منبع: نبض بورس